-
Sprache
- Kundenbereich
- Warenkorb (0)

- Dziecko
- Dom
- Party
-
Gospodarstwo domowe
- AKCESORIA KUCHENNE
- BRYTFANNY
- GARNKI DO GOTOWANIA
- TERMOSY
- CERAMIKA i SZKŁO
- CZAJNIKI
- CHLEBAKI
- AKCESORIA BARMAŃSKIE
- JADALNIA
- DEKORACJE
- AKCESORIA ŁAZIENKOWE
- FRYTOWNICE
- PATELNIE i WOKI
- URZĄDZENIA DO KAWY i HERBATY
- EKSPRESY DO KAWY
- WAGI
- MASZYNKI DO MIELENIA
- FONDUE
- GRILLE i AKCESORIA
- KUCHENKI i AKCESORIA
- TOSTERY, GRILLE i OPIEKACZE
- GOLARKI
- NACZYNIA
- KOCIOŁKI
- SZTUĆCE
- NOŻE
- SUSZARKI I OCIEKACZE
- SPRZĄTANIE
- POJEMNIKI OBIADOWE
- ORGANIZERY i PRZECHOWYWANIE
- KOSZE
- ŻELAZKA
- SOKOWIRÓWKI
- SUSZARKI DO ŻYWNOŚCI
- SZYBKOWARY
- WENTYLATORY DOMOWE
- INNE
- TORBY I WÓZKI ZAKUPOWE
- ZEGARY
- MIKSERY i BLENDERY
-
- Dziecko
- Dom
- Party
-
Gospodarstwo domowe
- AKCESORIA KUCHENNE
- BRYTFANNY
- GARNKI DO GOTOWANIA
- TERMOSY
- CERAMIKA i SZKŁO
- CZAJNIKI
- CHLEBAKI
- AKCESORIA BARMAŃSKIE
- JADALNIA
- DEKORACJE
- AKCESORIA ŁAZIENKOWE
- FRYTOWNICE
- PATELNIE i WOKI
- URZĄDZENIA DO KAWY i HERBATY
- EKSPRESY DO KAWY
- WAGI
- MASZYNKI DO MIELENIA
- FONDUE
- GRILLE i AKCESORIA
- KUCHENKI i AKCESORIA
- TOSTERY, GRILLE i OPIEKACZE
- GOLARKI
- NACZYNIA
- KOCIOŁKI
- SZTUĆCE
- NOŻE
- SUSZARKI I OCIEKACZE
- SPRZĄTANIE
- POJEMNIKI OBIADOWE
- ORGANIZERY i PRZECHOWYWANIE
- KOSZE
- ŻELAZKA
- SOKOWIRÓWKI
- SUSZARKI DO ŻYWNOŚCI
- SZYBKOWARY
- WENTYLATORY DOMOWE
- INNE
- TORBY I WÓZKI ZAKUPOWE
- ZEGARY
- MIKSERY i BLENDERY
-
-
Dzika kuchnia


Feedback |
keine Bewertungen
(Hinzufügen )
|
Versand innerhalb | 5 Tage |
Versandpreis | Der Mangel an |
Die Verfügbarkeit von |
Duża dostępność
|
Der Barcode | |
EAN | 9788310138828 |
Lassen Sie Ihr Handy |
- Beschreibung
- Rezensionen & Bewertungen (0)
Zielnik i książka kucharska w jednym!
To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.
W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidła z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowo-mniszkowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzką zupę różaną.
Książka, bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami, wzbogacona została o pasjonujące zapiski i rozmyślania autora o miejscu człowieka w przyrodzie, zaczerpnięte ze zbioru felietonów "W dziką stronę".
- Neu im Sortiment
- Angebote