Dzika kuchnia

Symbol : 9788310138828
Die Verfügbarkeit von : Duża dostępność
80,00 zł
76,00 zł Preis mit Code : Promo5
Das Treue-Programm steht nur für angemeldete Kunden.
Stk.
Versand innerhalb : 5 Tage
Versandpreis :
Der Mangel an

Zielnik i książka kucharska w jednym!

To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.

W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidła z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowo-mniszkowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzką zupę różaną.

Książka, bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami, wzbogacona została o pasjonujące zapiski i rozmyślania autora o miejscu człowieka w przyrodzie, zaczerpnięte ze zbioru felietonów "W dziką stronę".

Parameter :

Angaben zum Hersteller

Wydawnictwo NASZA KSIĘGARNIA Sp. z o.o.
Apteczna 6
05-075 Warszawa-Wesoła
Poland

22 643 93 89
naszaksiegarnia@nk.com.pl

Es gibt derzeit keine Kommentare oder Bewertungen für dieses Produkt.
Die Qualität der
Die Funktionalität der
Preis
Die Signatur der
Stellungnahme des die
Stellen Sie eine Frage
Die Signatur der :
E-Mail :
Stellen Sie eine Frage :